Det Sorte Sommerbær - solbær på kryds og tværs

I Siii aromavand med solbærsmag, benyttes aroma fra naturlige solbær - der giver en let sødlig og naturlig solbærsmag.

Solbær er en op til 2 meter høj busk, der er almindeligt dyrket i haver for sine bær. Busken findes også vildt i skove og hegn på næringsrig og fugtig bund. Solbær har etymologisk ikke noget med sol at gøre; førsteleddet kommer muligvis fra et ord, der betyder 'smudsig' eller 'sort'.

99,9% af amerikanerne har aldrig smagt et solbær?

Solbærret, et lille, syrlig bær der, når tilsat sukker, kan laves til syltetøj, saucer, sirupper, frugtdrikke og lilla slik. Den er populær i hele Europa. Men de fleste amerikanere har svært ved at beskrive dens smag.

Dette har dog ikke altid været tilfældet. I slutningen af ​​1800-tallet dyrkede amerikanske landmænd omkring 7.400 hektar solbær, stikkelsbær og hvide solbær, tilsammen kendt som Ribes-arter. Men så ramte ulykken!
Man opdagede, at solbær spredte en svamp, introduceret fra Europa i det 19. århundrede, der dræbte hvide fyrretræer, selve grundlaget for nationens træindustri. Den føderale regering tog massiv handling: den forbød den kommercielle vækst af solbær i begyndelsen af ​​1900'erne og finansierede et program til udryddelse af alle Ribes-planter!

Besætninger udstyret med rygsække med kemisk spray spredtes ud over hele landet. Da mark efter mark af Ribes blev ødelagt, blev den amerikanske forbrugeres hukommelse af den dybe lilla frugt også så godt som slettet.

Krydderurten der smager af solbær

Der findes utallige krydderurter, der smager af alt fra cola til lakrids! Og vidste du at der såmænd også findes en krydderurt der smager af solbær? Planten kan

blive 30-60 cm høj, hedder "Solbær-salvie" og dens blade både dufter og smager af solbær.

Find flere specielle krydderurter her.

Og skulle du være så heldig at få fingrene i denne spændende krydderurt - kan du jo passende parre den med en flaske dejlig afkølet Siii...den med solbær selvfølgelig!