Det Søde Røde Bær - hindbær på kryds og tværs

I Siii aromavand med jordbærsmag, benyttes aroma fra naturlige jordbær - der giver en let sødlig og naturlig jordbærsmag.

Det menes, at hindbær er blevet spist siden forhistorisk tid, men de blev først dyrket i 1600-tallet i England og Frankrig. Tidligere havde hindbær flere forskellige funktioner - de blev tilskrevet helende effekt og brugt lige fra tandrensning til behandling af sviende øjne.

Faktisk er et hindbær ikke blot ét bær! Det er en klynge af mange små frugter? Hver hindbær indeholder ca. 100 små frugter! Hver af disse frugter er fyldt med et frø.

Det søde røde bær?

Hindbær kommer faktisk i en del forskellige farver. De kan være røde, lilla, gyldne, sorte eller gule! Der er så mange arter af hindbær, såsom den asiatiske hindbær, sort hindbær, amerikansk rød hindbær, sne hindbær og blomstrende hindbær. Hver har sine egne unikke egenskaber, herunder forskellige farver, størrelser, smag af sødme, tekstur og saftighed. Der er registreret over 200 forskellige sorter!

 

"Fall Gold" - smukt gult efterårshindbær. Har samme gode egenskaber som andre efterårshindbær, idet sorten ikke får orm, da den sene bærsætning snyder dyrene.

Hindbær, chokolade og rødbede?

Hmm...det lyder som en ret speciel kombination - men den sku være god nok. Invitér en gæst eller flere og leg "gæt den hemmelige ingrediens"! Har du mod på det er opskriften som følger:

Rødbede-, hindbær- og chokolade-tærte
 

    2 små rødbeder
    2 kopper hindbær
    1 kop mørk chokolade
    1/2 kop vand
    1 spsk ahornsirup
    3 kopper mel
    1/2 kop sukker
    1/2 kop havre
    1 kop smør


Sådan gør du:
  1. Forvarm ovnen til 180 grader celcius.
  2. Skræl rødbederne i tynde skiver og læg bunden af ​​din bageplade.
  3. Kog vandet og bland det med ahornsirup. Hæld dette over rødbederne.
  4. Hak chokoladen og vask hindbærrene og læg dem over rødbeden.
  5. Tilsæt smør, sukker, havre og mel i en skål og smuldre sammen med fingerspidserne, indtil det danner en dejlig smøragtig smuldrende konsistens.
  6. Hæld dette over rødbeder, hindbær og chokolade og bag i ca. 20 minutter - indtil smuldret er gyldenbrunt.

 

Og selvfølgelig skylles hele herligheden ned med en dejlig afkølet flaske Siii - den med hindbær selvfølgelig..!